0

Okrogla miza – MSNZ

Obveščamo vas, da Slovenska vojska organizira okroglo mizo o zgodovinskem pomenu Manevrske strukture narodne zaščite (MSNZ) za Slovensko vojsko, o tem, ali je bila MSNZ uporniški ali sistemski projekt, kakšna je bila vloga MSNZ pri tranziciji TO SRS v TO RS, ter o povezovanju subjektov obrambnega sistema takrat in danes.


Posvet bo v soboto, dne 15. maja 2010, ob 10. uri, v prostorih Kadetnice, Engelsova 15, v Mariboru.


Okrogla miza bo hkrati tudi priprava za strokovni posvet, ki ga bosta veteranski organizaciji (ZVVS in ZS) organizirali v sodelovanju z MO in MNZ dne 4. oktobra 2010 v Ljubljani.

 Med uvodničarji, ki bodo dali iztočnice za razpravo, bodo nekateri akterji nastanka in vodenja projekta MSNZ (Krkovič, Beznik, Kolenc, Butara, Fekonja, Kovačič, Teropšič, Povše in drugi).

Da bi lahko aktivnosti “modre linije”, t.j. milice oz. policije na okrogli mizi čim bolje predstavili, vas pozivam, da se predstavniki PVDS-SE, ki so pri tem sodelovali (predvsem organizatorji MSNZ v ONZ iz leta 1990) okrogle mize udeležite in aktivno sodelujete pri predstavljanju naših aktivnosti.

Za prevoze se je še potrebno dogovoriti, skladno z izkazanim interesom! Vsi, ki se nameravate okrogle mize udeležiti javite to čimprej na info@pvds-se.si

Društvo Sever

Dodaj odgovor