DECEMBERSKE NOVICE

Ko ima hudič mlade, jih ima dosti! Nekako tako pravi stari rek, jaz bi dodal in trajalo je skoraj celo leto. Ukrepi na ukrepe, a COVID-19 se ni dal. Pokopal nam je vse napore in upe, da bi lahko izpeljali še kaj načrtovanega in se mogoče celo družili med seboj. Prav lepa hvala članom upravnega odbora, ki niso obupali in so se bili pripravljeni vreči v boj do zadnjega trenutka, če bi nam le bilo dovoljeno. Zdaj je jasno: vrag je vzel šalo, letos je 1:0 za COVID-19.

No, čisto neuspešni pa nismo bili. Slavne oktobrsko – decembrske dogodke iz polpretekle zgodovine smo uspeli slaviti, čeprav na nekoliko nenavaden način: preko interneta. Sporočila so bila jasna (no nekatera je bilo potrebno dodatno pojasnjevati), spomini, ki so priplavali na dan pa so obudili skoraj pozabljen ponos, ki smo ga doživljali ob uspešnem zaključku dogodkov tudi sami. Iskrene čestitke pripravljavcem virtualnih slovesnosti iz ZPVDS in ZVVS.

Prav tako je decembra dobila epilog problematika vojnih veteranov ’91, najemnikov službenih stanovanj MNZ. Gordijski vozel je presekal najprej minister za MNZ Aleš Hojs s spremembo pravilnika, 18. 12. pa so v tej zvezi sprejete še spremembe in dopolnitve Zakona o organizaciji in delu policije – F, ki jih vložila naša članica ga. Mateja Udovč, sicer poslanka SMC. Bravo!

Namesto, da bi se lahko pripravljali na veselje, če ne drugače vsaj v krogu družin, smo prejeli vest, da se je po dolgi bolezni od nas poslovil naš član, dolgoletni skrbnik našega zdravja in prijatelj dr. Peter Franetovič. 22. decembra smo se mu posamezniki lahko še zadnjič poklonili v kapelci Sv. Jurija. Slava mu!

To je bilo za december to, … sledi še …, ampak v novem obvestilu!

Janez Portir