DNEVI SPOMINA

Oktober, mesec, ki nas opominja in spominja. Na trenutke ponosa, sreče, med njimi tudi kakšne trenutke trpkosti, pa je vseeno primerno, da se jih spomnimo z hvaležnostjo. Bili so naši, nekateri so nas celo oblikovali v to kar smo.

Ta mesec se vsak z lastnimi občutki srečujemo s kolektivnim spominom na 22. oktober, ko smo pred 21. leti ustanovili naše društvo, 25. oktobra pred 32. leti smo pospremiti malteški trajekt Venus iz naših teritorialnih voda, spominjamo se Primoža Trubarja in njegovega Katekizma in Abecednika, prvih dveh natisnjenih knjig v slovenščini.

Vstop v november začenja Dan spomina, dan ko se v spominih intimno povežemo z našimi preminulimi, ki so del svoje življenjske poti preživeli z nami, ali pa so se njihove poti le križale z našimi, a so vseeno za seboj pustile močno sled. Te dni se spominjamo tudi naših nekdanjih sodelavcev, ki so skupaj z nami sodelovali in omogočili, da se je vsaka varnostna situacija z visokim tveganjem in enkraten proces osamosvojitve R Slovenije začel in končal uspešno.

Slava jim!

Te dni smo se našim preminulim članom poklonili tudi s prižiganjem sveč na njihovih grobovih, prav tako smo s praporoma sodelovali na spominskih slovesnosti na ljubljanskih Žalah in Tacnu.

Janez Portir