DOGODKI V OKTOBRU – PRVIČ

ZVVS in ZPVDS v sodelovanju z OZVVS Vrhnika in PVDS Ljubljana vabita na osrednjo slovesnost ob “dnevu suverenosti” in 28. obletnici dokončnega umika JLA iz Slovenije. Slovesnost bo v petek, dne 25. 10. 2019, ob 18. uri, v športni dvorani pri Osnovni šoli Antona Martina Slomška, Pod Hruševco 33, na Vrhniki. Po slovesnosti bo družabno srečanje veteranov in pogostitev udeležencev prireditve. Možnost organiziranega prevoza v primeru pravočasne podane prijave za udeležbo. Prijave zbira naš sekretar do 20. oktobra! VABILO, POT DO PRIZORIŠČA.

Obveščamo, da smo zbrali dovolj prijav za izvedbo strelskega tekmovanja ob Dnevu društva. Strelsko tekmovanje bomo izvedli 26. oktobra 2019, podrobnosti pa lahko najdete še enkrat TUKAJ. Tekmovanje bomo posvetili Dnevu suverenosti oz. odhodu zadnjega vojaka JLA z ozemlja R Slovenije leta ’91. Če bi se kdo od članov društva želel prijaviti naknadno naj to nemudoma sporoči na mail: janez.koja@gmail.com .

Policijsko veteransko društvo Sever za Primorsko in Notranjsko vabi na strelsko tekmovanje “Dan suverenosti”, ki bo v soboto, 26.10. 2019, ob 9. uri, na strelskem vadbišču PVD Sever, v kamnolomu Črnotiče. Tekmovanje je namenjeno vsem članom Združenja Sever, slovenskim policistom, pravosodnim policistom, pripadnikom vojske, vojaškim rezervistom, varnostnikom in športnim strelcem. Podrobnosti najdete TUKAJ.

V soboto 19.10.2019 organizira PVDS za Pomurje šahovski turnir v počastitev odhoda zadnjega vojaka iz R Slovenije in 30 obletnice akcije Sever. Tekmovalci, ki bodo zastopali društvo so že prijavljeni!

V okviru KoDVOS pripravljamo komemorativne slovesnosti ob Dnevu spomina na mrtve na Ljubljanskih Žalah, ki bodo v sredo, 30. oktobra 2019.

Delegacije bodo polagale vence po naslednji časovnici (polagalci vencev so navedeni v oklepajih):

09.40 Kostnica žrtev 1. svetovne vojne
10.15 Spominski park borcev in talcev
10.50 Gramozna jama
11.15 Spomenik padlim v vojni za Slovenijo 91

Pri spomeniku padlim v vojni za Slovenijo 91 bosta ministra za obrambo in za notranje zadeve z delegacijama položila venca k spomeniku.

Istega dne ob 10. uri bo v Parku spomina Tacen, delegacija MNZ/Policije in ZPVD Sever položila venec k spominskemu obeležju padlim delavcem ONZ 1991.

Člani, vabljeni, da se udeležite komemoracij v kraju vašega bivanja, istočasno pa vas pozivamo, da ne pozabite na naše preminule, nekdanje: člane društva, sodelavce, družinske člane … in ob Dnevu spomina obiščemo njihove grobove. Slava jim!

Janez Portir