OKTOBRSKE – ŠE ENE

Danes se vam javljam navdušen nad uspehom naših šahistov, ki so to soboto spet briljirali na 4. šahovskem turnirju, ki ga je pripravilo PVDS za Pomurje (http://www.sahist.si/rezultati.php?tid=1164). Dušan, Gojko in Marko iskrene čestitke za zmago in promocijo našega društva.

Istega dne (se pravi 21.10.) smo izvedli tudi tekmovanje v streljanju s pištolo kal 9 mm/d, na strelišču na Dolenjki, ki smo ga »zadnjič« posvetili spominu na odhod zadnjega vojaka JLA iz naše dežele. Na predlog večine članov, ki so se udeležili spominskega pohoda in kolesarjenja v začetku oktobra, bo ta tekma od drugega leta dalje posvečena spominu na našega nekdanjega poveljnika Vinka Beznika, nanjo pa bomo vabili tudi druge ekipe (izključno veteranov) drugih PVDS.

Seveda v uvodnem delu ni šlo brez krajšega uvoda v katerem je predsednik društva poudaril vlogo, ki jo je pri odhodu zadnjega vojaka JLA imela takratna Specialna enota Policije. V nadaljevanju je prisotnim čestital še ob 21. obletnici ustanovitve društva in se članom zahvalil za njihovo sodelovanje. Ob zaključku je prisotne pozval, da izkoristijo prihajajoče praznike za medsebojno druženje na različnih prireditvah ter da na simbolni način izkažejo koliko so nam pomenili naši bližnji, ki so jim »sojenice« že prerezale življensko nit ter prisotne pozval, da se slednjim poklonijo z minuto molka.

Sledili sta krajši predavanji o redu na strelišču in varno rokovanje z orožjem, ki jima je sledilo zanimivo »obračunavanje« na strelski liniji. Vse po P/Su, nekateri malo zarjaveli, drugi malo manj, tretji, kot, da nikoli niso izšli iz forme. Še Boško se je čudil, jasne linije skozi tarče, med najboljšimi pa so o rezultatu odločale desetke in devetke.

Z veseljem lahko zapišem, da so v tem primeru medalje zadele prave, brez kančka dvoma! Koširju in Bošku ob tej priliki iskreno čestitamo za pripravo in izvedbo tekme, Mojci pa za posrečeno izbiro lokala in malice, ki smo si jo privoščili po adrenalinski izkušnji. O tem pa vam bodo več lahko povedali udeleženci sami. Vabljeni, da se nam drugič pridružite!

Janez Portir