PO PRVOMAJSKA OBVESTILA

Za nami sta Dan upora in Praznik dela. Praznika, ki sta nas spremljala vso delovno obdobje (nekatere še), ki sta nam dejansko pričarala pomlad v njeni najlepši luči in najavljala regres in bližajoč dopust. Kdaj pa kdaj nam je tudi kak “kaliber”,  v tem času, zagrenil življenje. Le še malo je bilo potrebno počakati, se udeležiti slovesnosti ob 13. maju, kakega piknika in že so prvi drveli na morje ali v hribe.

Čeprav nas neposredne koristi od praznika večina nima več koristi (praznične ure in nadure), same ostrine in zgodovinskega in “osebnih” spominov nista izgubila. Prepričan sem, da ste ga preživeli čim lepše, morda ob kresu in v dobri družbi (in seveda vsem ostalem kar spada zraven).

V zvezi z obvestilom, da bo predsednik Združenja Sever, dr. Tomaž Čas gost v studiu Maribor, vam posredujem bližnjico do posnetka njegovega intervjuja. Se splača pogledat, pri tem pa upoštevat, da je namenjen širši javnosti, sami pa ga s svojimi spomini lahko dopolnite in podoživite dogodke iz polpretekle zgodovine, ki smo ji dali tudi lasten pečat.  https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/174867757?s=tv .

Letošnja prireditev ob Dnevu vojnih veteranov 1991 potekala 17.5.2022, ob 12.00 uri na GEOSS-u. Tokrat se bomo lahko dobili v polnem številu, tako s prisotnostjo praporščakov, kot vseh ostalih udeležencev.

Praporščaki zveze in društev Sever ter njihovih odborov morajo biti na prizorišču ob 10.30 uri (parkirni prostor prireditvenega prostora pri obeležju na GEOSS-u). Ker je število praporščakov veliko, je pred prireditvijo potreben dogovor in generalka, ki jo bosta vodila glavni praporščak ZVVS Dominik Grmek in njegov namestnik Jože Klun. Oba sta tudi odgovorna za celoten ceremonial prihoda, postavitve in odhoda praporščakov. Slovesnosti se naj udeležijo tudi praporščaki-člani zastavne enote (SODELUJE NAŠ D. POSTRAŠIJA!), ki bodo na GEOSS-u prinesli in dvigovali SLO zastavo.
Člani, ki bi se želeli prireditve udeležiti, javite to na info@pvds-se.si .

28. maja načrtujemo izvedbo interne strelske tekme s standardno pištolo (beri kaj dobiš ali izbereš glede na možnosti) na strelišču na Dolenjki. Tekma ti bo tudi pokazala ali je čas za obisk okulista ali je s tvojim vidom in mirnostjo roke vse v redu 🙂 Sledila bo tekoča analiza rezultatov z “svečano” razglasitvijo tistih, ki imajo najbolj mirno roko in imajo “umerjen” pogled (in seveda ne delajo klasičnih napak pri MDP). Presenečenja so mogoča, čeprav bodo imeli  prednost tisti “z več strelske kondicije”. Razpis sledi!

Državno prvenstvo ZPVD Sever v streljanju z zračno puško bo na strelišču Strelskega društva Kisovec, na naslovu Naselje na šahtu 37, v Kisovcu, v soboto, 4. junija 2022. Na tekmovanje so  vabljeni tekmovalce – člane društev Sever, ki bodo tekmovali v ekipni in posamični konkurenci. Tekmovanje bo izvedeno po Pravilih strelske zveze Slovenije.

  • Za regularnost tekmovanja in sojenje bodo odgovorni registrirani sodniki SZS z licenco, člani SK Kisovec.
  • Strelja se s serijsko zračno puško na elektronske tarče SIUS; 5 poskusnih strelov in 20 strelov za oceno.
  • Čas streljanja 30 minut.
  • Tekmovalo se bo v posamični in ekipni konkurenci.
  • Ekipa šteje tri tekmovalce – lahko mešane po spolu.
  • Vsako društvo lahko nastopi z več ekipami in posameznimi strelci.
  • Tekmovalci lahko streljajo s svojim orožjem in strelivom. Organizator bo poskrbel za orožje in strelivo za tekmovalce, ki ne bodo imeli svojega orožja.
  • Prepovedana je uporaba nekaterih delov posebne oprema za strelce, t.j. hlač, čevljev in očal. Dovoljena je uporaba korekcijskih očal za izboljšanje vida.
  • Prve tri najbolje uvrščene ekipe v trajno last prejmejo pokale ZPVD Sever, tekmovalci teh ekip pa medalje.
  • Prvi trije najuspešnejši tekmovalci (posamična konkurenca) prejmejo medalje.

Naročilnico že pripravljam, rabimo le še ekipo! Vsi, ki bi želeli tekmovati mi to javite čim prej, vezani smo namreč na rok prijave! Kontaktna oseba je Milan Kangler, predsednik odbora za šport (milan.kangler@policija.si ali 031 396 469).

3.generacija kadetov pripravlja ob svojem jubileju srečanje, ki bo 10. 6. 2022 v Tacnu. Prosijo nas za pomoč pri obveščanju, kontaktna oseba pa sta razred Rudi Majcen (041416984) in Franc Bevc (041479807). 

Janez Portir