PREGLED IN NAJAVE DOGODKOV – SEPTEMBER

Obvestila o izvedenih in napovedanih dogodkih namenjena našim članom:

1. v sredo 18.9. smo se poslovili od našega člana Marka Seška. Članom, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi protokola ter vsem, ki so se še zadnjič poslovili od Marka, iskreno hvala, tudi s strani družine.

2. 14. in 15. 9. smo izvedli pohod okoli Triglavskih jezer, res, naša vodnika sta neutrudna 🙂 , 

3. 14. 9. smo se udeležili Pohoda miru v Ljubljani,  Na “Vseslovenskem zborovanju za MIR” na Cerju smo bili prisotni z našima praporoma dne 21.9.2019. Na spodnji povezavi si lahko pogledate video zapis. Nagovori in slavnostni govor, evropske poslanke ga. Tanje Fajon so zajeti v celoti. URL videoposnetek:
https://youtu.be/_LiDEGO3Rl8

4. Čaka nas priprava načrtov dela za 2020, leto, ko bomo obeleževali 30. let MSNZ in dodatnega zavarovanja Gotenice. Zbiramo predloge kako to obeležiti in vse v zvezi s tem 🙂 , seveda pa tudi za druge aktivnosti, ki so povezane s poslanstvom društva. Željeni tudi predlogi, kako to uresničiti (zagotovitev pogojev za njihovo realizacijo: donacije, darila, sponzoriranje …

5.  Spoštovani sodelavci in sodelavke, člani združenj!

V soboto, 1. junija 2019, je v prometni nesreči z motornim kolesom v bližini Dunaja umrl aktivni delavec Policijske uprave Maribor, zaposlen na delovnem mestu višji policist v OKC PU Maribor. V prometni nesreči je umrla tudi njegova življenjska sopotnica..

Za sabo sta pustila vsak svoja otroka , ki jima nič ne more omiliti neskončne stiske ob smrti očeta in matere.

V Policiji želimo, da bi jima vlili vsaj nekaj zaupanja, da v teh težkih trenutkih nista ostali sami. Da bi jima pomagali, bomo zanju v vsej policiji zbirali finančna sredstva. K temu pozivamo tudi oba policijska sindikata, Združenje IPA, Združenje Sever in Klub Maksa Perca.

Sredstva lahko do 30. novembra 2019 nakažete na račun oz. pod konto, ki ga je odprl Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Rdečega križa Maribor, Ulica pariške komune 13, 2000 Maribor. Račun je odprt pri Novi KB Maribor.

Podatki za nakazilo: OZRK Maribor, davčna številka 34259414, TRR 0451 5000 0397 432, obvezno navedite sklicno številko 50773 in namen »za 5 letno Katarino, ki je v prometni nesreči izgubila oba starša«.

6. PVD Sever SKVZ v sodelovanju OZVVS Slovenske Konjice organizira 11. Hohlerjev pohod, ki bo 19.10.2019, ob 8. uri.Zbirno mesto: Policijska postaja Slovenske Konjice.Pohod bo potekal čez staro mestno jedro Slov. Konjice do pokopališča Slovenske Konjice, kjer bo krajši postanek za prižig sveče na grobu Hohler Radota, nato bomo pot nadaljevali po Konjiški gori do lovske koče Štepih, kjer bo zaključek pohoda s toplim obrokom.Vrnitev na izhodiščno točko pred PP Slovenske Konjice z avtobusom. 

Štartnina je 10 €. Vsak pohodnik prejme majico, priznanje za udeležbo ter toplo malico. 

Prijave zbiramo do 15.10.2019, na tel. 040 233 009 – Marjan Artič in 040 233 006 – Mateja Artič Slemenšek

Pri prijavi navedite tudi št. majice. Prijavo na pohod lahko uredite tudi prek našega društva. Kontaktna oseba Vozelj Anton (vozelj.anton@gmail.com).

7. 12.10. bo potekalo usposabljanje praporščakov PVDS v Tacnu od 9.00 ure dalje. Usposabljanje je namenjeno tudi novim praporščakom. Če bi želel v društvu opravljati funkcijo praporščaka to čim prej javi na info@pvds-se.si , da te lahko prijavimo na usposabljanje 🙂

8. osrednja slovesnost ob Dnevu suverenosti bo v osnovni šoli na Vrhniki 25.10. 

9. Osrednja komemorativna slovesnost ob dnevu spomina na mrtve bo na Ljubljanskih Žalah 30.10. Ne pozabimo na naše preminule člane, nekdanje sodelavce, prijatelje …

10. v društvu pripravljamo izvedbo intervijujev z člani in drugimi o dogodkih 1990 – 1991 (od Gotenice do odhoda zadnjega vojaka).

11. pripravljamo okroglo mizo o preprečitvi mitinga resnice 1989 in strokovno ekskurzijo “Vojna na Gorenjskem”. Podrobnosti sledijo.

12. osrednja slovesnost 30. obletnice akcije Sever, bo v SNG Maribor, podrobnosti sledijo …., do takrat pa lep pozdrav,

Janez Portir
predsednik PVDS-SE

Janez Portir