PREGLED JUNIJSKIH AKTIVNOSTI PVDS – SE

Poleg že objavljenih sporočil o izvedbi 7. DP ZPVDS v šahu in šahovskega turnirja za pokal Trzin ’91, ki sta bila 15.6. smo se v obeleževanje spomina na Trzinsko bitko udeležili občinske proslave občine Trzin, ki je bila 25.6. v Kulturnem domu Trzin ter 27. 6. organizirali polaganje venca na spominsko ploščo Trzinske bitke, skupaj s člani OZVVS Domžale. Polaganja venca se je udeležil tudi župan občine Trzin, Peter Ložar.

15. 6. smo v osnovni šoli Trzin postavili novo razstavo Človeka nikar … , ki je bila na ogled do 3.7.

24. 6. smo se udeležili spominskih slovesnosti ob Dnevu državnosti, ki jih je organizirala občina Dol pri Ljubljani, istočasno pa sami izvedli krajšo spominsko slovesnost ob spominski plošči hranitelju “našega” orožja Slavku Zupančiču ter sodelovali pri slovesnosti ob spominskem obeležju v Dolskem.

Našo članico Matejo Udovč, katera je tudi poslanka v DZ R Slovenije je doletela čast, da je poleg najvišjih predstavnikov ZPVDS lahko nagovorila vojne veterane na slovesnosti ob odkritju spominskega obeležja hranitelju orožja v Kokri.

Seveda so bili v juniju polno obremenjeni tudi naši praporščaki, ki so se udeležili skoraj vseh pomembnejših spominskih slovesnosti v Ljubljani, Bojan pa je skupaj z nosilci spomina na tajne lokacije in hranitelje orožja poskrbel, da so spominske plošče znova zasijale v poletnem soncu 🙂

Nekaj utrinkov je kot običajno mogoče najti v naši foto galeriji.

Janez Portir