0

TRZIN 2017

28. junija 2017 smo organizirali polaganje venca na spominsko ploščo na Gregčevi hiši v Trzinu. Venec so polagali Bojan Končan, kateri je poveljeval enotam TO v Trzinski bitki 1991, Janez Portir, predsednik našega društva in Janez Gregorič, predsednik OZVVS Domžale. Oba sta bila  tudi udeleženca v bitki.

Sledila je slovesnost v Oš Trzin, na kateri je slavnostni govornik Bojan Končan osvetlil pomen bitke ter vlogo poveljnikov v bojnih aktivnostih t.i. “desetdnevne” vojne za Slovenijo. Poklonu padlemu Peperku in ranjenim v bitki je sledil kulturni del programa, ki ga je pod vodstvom Zorana Rinka pripravilo društvo Žerjavčki iz Trzina.

 Na slovesnosti so sodelovali tudi praporščaki Združenja Sever, Specialne enote, OZVVS Domžale, Policijskih veteranskih društev Sever in prapor ZZB NOB iz Trzina.

 S svojo prisotnostjo sta nas počastila tudi predsednik Združenja Sever dr. Tomaž Čas in župan Občine Trzin g. Peter Ložar, najzaslužnejšim za ohranjanje spomina na bitko pa sta dr. Čas in Portir podelila priznanja združenja in društva.

Nekaj ujetih trenutkov s polaganja in slovesnosti si lahko ogledate v naši foto galeriji. 

Društvo Sever

Dodaj odgovor