0

Zbor članov PVDS-SE

Obveščamo, da je bil v četrtek 20. marca v Tacnu Zbor članov Policijskega veteranskega društva Sever – Specialna enota. Zbor je po uvodnem nagovoru predsednika društva Janeza Portirja in podpredsednika Združenja Sever Jožeta Mencina vodilo delovno predsedstvo, ki mu je predsedoval Bojan Kopač.
 
Zbor članov je sprejel: Poročilo o delu društva za 2013, Finančno poročilo za leto 2013, Program dela društva za 2014 in prvo tromesečje 2015 ter Finančni načrt za njegovo uresničitev.

Zaradi nepreklicnega odstopa predsednika Odbora za šport v mesecu februarju je zbor članov za novega predsednika odbora izvolil mag. Franca Kosmača. V krajšem nagovoru se je Kosmač zahvalil za izkazano zaupanje in obljubil, da se bo potrudil za dobro delo odbora do naslednjih volitev, prisotne pa pozval, da se aktivneje vključujejo v športna tekmovanja, ki jih organizirajo Združenje Sever, druga podobna društva in združenja.

Na osnovi predloga članov iz leta 2012 in potrebnih sprememb statuta društva v 2013, je Zbor članov podelil naziv častnega predsednika društva nekdanjemu predsedniku društva Vincenciju Bezniku.

V zaključnem delu so bila nekaterim članom za njihovo uspešno delo podeljena priznanja Združenja Sever, vsi udeleženci pa so prejeli brošuro Tajna skladišča orožja v letih 1990 – 1991. Člana UO sta prisotne opozorila na aktualne dogodke, ki bodo zahtevali angažiranje članov in jih pozvala k njihovi udeležbi (20. obletnica ZS, programsko volilna skupščina ZS, sodelovanje v projektu ZDUS za starejše voznike, Državno prvenstvo v kegljanju, Državno prvenstvo v šahu, strelska tekmovanja, pomoč nekdanjemu sodelavcu). Člani so pred zaključkom zbora sprejeli še sklep, s katerim se ureja način ponovnega sprejemanja nekdanjih članov, ki so bili zaradi neizpolnjevanja svojih obveznosti črtani s seznama članov društva.

Za kulturni del programa zbora je poskrbel kvartet trobil Policijskega orkestra, po zboru pa smo se v prijetnem vzdušju zadržali še kar nekaj časa.

Društvo Sever

Dodaj odgovor