0

3. DP ZS V ŠAHU IN TEKMOVANJE ZA POKAL TRZIN ’91

V soboto 20. junija je v Domžalah potekalo 3. državno prvenstvo v šahu Združenje Sever in tekmovanje za pokal obletnice bitke v Trzinu '91. Za državno prvenstvo Združenja Sever je tekmovalo 12 šahistov in 3 ekipe, za pokal Trzin 91 je tekmovalo 22 šahistov in 4 ekipe.

Ob otvoritveni šahovskega prvenstva so šahiste pozdravili in jim zaželeli uspešne premišljene poteze župan občine Domžale g. Toni Dragar, dr. Tomaž Čas, predsednik Združenja Sever in Janez Košir podpredsednik PVD SEVER Specialna enota. Župan je s prvo potezo na prvi igralni plošči simbolično odprl tekmovanje. Za glasbene vložke je poskrbel trio policijskega orkestra. Tekmovanja so se udeležile ekipe šahistov iz treh Policijskih veteranskih društev Sever (CE, LJ in SE) in ekipa OZVVS šmarje pri jelšah, ter ostali šahisti iz različnih klubov, ki jim je igranje šaha v veliko veselje in zabavo. 

Tekmovanje je potekalo po pravilih FIDE za hitropotezni šah, igralni čas 10 minut posamično, sistem švicar 11 kol. Večjih zapletov ni bilo, za kar je poskrbela sodnica Ana Srebrenič.

Razvrstitev za 3. Državno prvenstvo Združenja SEVER v posamični razvrstitvi so prva tri mesta dosegli Martin Povše PVDS Celje, Dušan Ličina PVDS SE in Franc Kotnik PVDS Zasavje. Ekipno je bila najboljša ekipa PVDS SE, ki je dobila tudi prehodni pokal v trajno last. Diplome in pokale za posamezno tekmovanje so podelili dr. Tomaž Čas, predsednik Združenja Sever; Janez Košir, podpredsednik PVD SEVER Specialna enota; Emerik Peterka, predsednik PVD SEVER Ljubljana in Matjaž Tomšič, pomočnik poveljnika Specialne enote Policije. V prilogi so objavljeni uradni rezultati 3. Državnega prvenstva Združenja Sever in pokala Trzin '91. Nekaj foto utrinkov s tekmovanja in podelitve si lahko ogledate v naši foto galeriji.
 

Društvo Sever

Dodaj odgovor