8. DP ZPVDS V ŠAHU IN ŠAHOVSKI TURNIR TRZIN ’91

Danes sta v osnovni šoli Trzin potekala 8. državno prvenstvo Zveze policijskih društev Sever in šahovski turnir Trzin ’91.

Tekmovalce je v svojem nagovoru prvi pozdravil predsednik ZPVDS dr. Tomaž Čas. Med drugim je v nagovoru poudaril pomen športa med veterani, ni pa se mogel izogniti aktualnim problemom s katerimi se srečujejo danes vojni veterani, niti aktivnostim, ki jih vodi združenje za njihovo reševanje.

Foto: B. Kopač – otvoritev turnirja

Sledil je nagovor člana PVDS SE Bojana Kopača, ki je v svojem nagovoru šahistom opisal aktivnosti in vlogo Specialne enote pred 30. leti, ki so v nizu dogodkov pripeljali tudi do oboroženega spopada v Trzinu 1991. V ohranjanje spomina na spopad društvo organizira vsakoletni šahovski turnir za pokal Trzin ’91.

Za kulturno popestritev je poskrbel kvintet Orkestra slovenske policije, vse skupaj pa je spretno povezoval sekretar društva Momčilo Slavnić. In prav njemu gre zahvala, da so se šahisti poklonili spominu na vsakoletnega udeleženca DP ZPVDS in turnirja Trzin ’91 Franca Kotnika iz PVDS Zasavje, ki je preminil letos.

Prva poteza na šahovnici št. 1 je pripadla dr. Tomažu Času, s tem pa sta se začela tudi oba turnirja, ki sta kljub organizacijskim težavam zaradi ukrepov COVID-19, potekala brez posebnosti in v prijetnem vzdušju.

Turnirjev se je udeležilo 39 šahistov iz različnih PVDS in drugih društev, pod budnim očesom sodnika Vlastimirja Djurdjeviča. Najboljši so bili:

8. DP ZPVDS – EKIPNO

 1. mesto PVDS Specialna enota
 2. mesto PVDS Zasavje
 3. mesto PVDS Ljubljana

8. DP ZPVDS – POSAMEZNO

 1. mesto Dušan Ličina – PVDS Specialna enota
 2. mesto Gojko Musič – PVDS Specialna enota
 3. mesto Marko Ribičič – PVDS Specialna enota

POKAL TRZIN ’91 – EKIPNO

 1. mesto KUD MNZ Maksa Perca Maribor
 2. mesto OZVVS Zgornja Gorenjska
 3. mesto PVDS Specialna enota

POKAL TRZIN ’91 – POSAMEZNO

 1. mesto Dušan Zorko – OZVVS Zgornja Gorenjska
 2. mesto Karl Cojhter – KUD MNZ Maksa Perca Maribor
 3. mesto Dušan Ličina – PVDS Specialna enota

Pokale in diplome sta najboljšim podelila predsednik komisije za šport pri ZPVDS Darko Repenšek in Bojan Kopač iz PVDS-SE.

Iskrene čestitke prejemnikom pokalov in medalj, vsem skupaj pa zahvala za udeležbo in prijetno druženje.

Nekaj utrinkov s turnirja smo objavili tudi v naši fotogaleriji 🙂 , Bilten najdete na tej povezavi .

Janez Portir