0

AKTIVNOSTI VETERANOV V MAJU

PROSLAVA GEOSS
Zveza veteranov vojne za Slovenijo in Zveza policijskih veteranskih društev Sever vabita  na slovesnost v počastitev Dneva vojnih veteranov 1991, ki bo na Geometrijskem središču Slovenije na Vačah (GEOSS) v sredo 17. maja 2017, ob 12. uri.Vojni veterani združeni v Zvezi veteranov vojne za Slovenijo namreč 17. maja praznujejo svoj dan v spomin na preprečitev odvzema orožja Teritorialni obrambi (TO) in na začetek rojevanja ideje o tajni vojaško organizirani strukturi, ki so jo kasneje poimenovali manevrska struktura narodne zaščite (MSNZ).Člani, najkasneje do sobote 13.5.2017 sporočite podatke o udeležbi na info@pvds-se.si ali pokličite Vesno , možnost organiziranega prevoza.
 
USPOSABLJANJE PRAPORšČAKOV 13. 5. 2017
V skladu z letnim načrtom dela ZPVDS za leto 2017 organiziramo usposabljanje in urjenje praporščakov zveze in društev Sever. Urjenje bo v soboto, 13. maja 2017 v vojašnici Edvard Peperko, Leskoškova 7, v Ljubljani.
Udeležbo uskljajuje Silvo.
 
DAN SLOVENSKE VOJSKE
Načelnik GšSV vabi na osrednjo slovesnost ob Dnevu SV, ki bo v ponedeljek 15. maja 2017, ob 17. uri, na Letališču Slovenj Gradec, Mislinjska Dobrava 110. Aktivnosti na letališču se bodo začele s statično in dinamično predstavitvijo od 10. ure dalje, ki bodo trajale do 19. ure. V okviru statične predstavitve bo tudi ZPVDS v sodelovanju z PVDS za Koroško predstavil svojo dejavnost. Po slovesnosti se bodo statične in dinamične aktivnosti nadaljevale, poskrbljeno pa bo tudi za prehrano.
Na slovesnost so vabljeni tudi člani društev Sever. Prevoz v lastni režiji!
 
PROJEKT OBELEŽJA VOJNE ’91
Nosilcu projekta smo konec aprila poslali predloge z opisi obeležij, ki so pomembni za naše društvo (aktivnosti na Toškem čelu, Trzinu, Mokronogu in Gotenici. Delo na projektu se bo nadaljevalo tudi v maju.
 
v soboto 13. maja 2017 organizira PVD Sever Dolenjska in Bela krajina pohod in svečanost ob obletnici MSNZ.  "pdf" vabilo na pohod 13.5.2017   "pdf" VABILO-obletnica MSNZ 13.5.2017 


ODPRTI DNEVI STRELIšČ
V okviru civilno vojaškega sodelovanja na področju strelskega usposabljanja potekajo usklajevalne aktivnosti, smo pa že tik pred možnostjo prijav na tovrstna usposabljanja. Zainteresirani člani lahko dobite več informacij pri Janezu. Pišite mu na janez.koja@gmail.com .
 
PRIPRAVE NA JUNIJ
V juniju organiziramo 5. državno prvenstvo Združenja Sever v šahu, ki bo istočasno štelo za pokal Trzin '91, sodelujemo pri pripravi obeležitve spomina na Trzinsko bitko …, ko bo znanega več, sledijo podrobnosti.

Društvo Sever

Dodaj odgovor