AVGUSTOVSKE NOVICE

Spoštovani člani!

Bliža se 15. avgust, datum, ki »praviloma« najavlja poslovitev od vročega poletja in nas opozarja, da bo potrebno kopalke zamenjati z drugimi oblačili, našo sproščenost pa polagoma usmeriti v aktivnosti za realizacijo letošnjih načrtov, mogoče pa pogledati še čez. Vem, da imate vsak svoje načrte in obveze, marsikdaj vas drugi (ne da bi vi to načrtovali) vključijo v njihove načrte. Včasih imamo prav zato občutek, da nam zmanjkuje časa, v tem pa nekako pozabimo nase.

Morda pa, kljub temu, najete čas zase in druženje z nekdanjimi sodelavci, za spomine in ohranjanje občutka, da le ni vse tako slabo kot izgleda, da niste ostali sami na otoku, kjer poskušate ohranjati vrednote, ki so nam bile nekoč svete.

Kljub temu, da smo iz različnih okolij, starostnih skupin, nas druži tisti delček časa in skupnih aktivnosti, ki smo jih, sicer različno, doživljali skupaj. Sedaj pa obljubljeno: novice in napovedi!

  • Dobili smo vabilo na osrednjo proslavo ob državnem prazniku, Dnevu združitve pomurskih Slovencev z matičnim narodom, ki bo v torek, 16. 8. 2022 ob 19. uri v Črenšovcih. Zainteresirani pokličite ali javite na info@pvds-se.si . Kot kaže pa letos tam ne bo naših praporščakov, ki so zasedeni z drugim delom ali pa na zasluženem oddihu.
  • Zgolj v osvežitev spomina objavljam, da PU Ljubljana v sodelovanju s ŠD Policist Kamnik organizira državno prvenstvo delavcev policije v tenisu posamezno. Prvenstvo bo v četrtek 25.avgusta 2022, s pričetkom ob 08.00 uri na teniških igriščih Komenda.
  • 2. državno prvenstvo ZPVD Sever v tenisu – dvojice bo v soboto, 10. septembra 2022, na igriščih TK Komenda na Gmajnici pri Komendi. Pozivam ljubitelje tenisa, da nam čim prej javijo namero o udeležbi! Zainteresirani, pravi naslov za prijavo in dodatne informacije je Milan, ki sprejema pošto na e-mail: milan.kangler@policija.si
  • V sredo, 14. septembra 2022, ob 20. uri bo v Avditoriju Portorož osrednja slovesnost ob državnem prazniku vrnitve Primorske k matični domovini. Poleg praporščakov zveze in društev Sever so na slovesnost vabljeni tudi člani društev Sever. Razmišljamo, da bi ta dan izvedli še strokovno ekskurzijo povezano z dogodki 90 – 91, se poklonili spominu na Urkota, zvečer pa udeležili slovesnosti. Glede na dosedanje izkušnje sem naročil vstopnic za vstop na slovesnost.
  • Policija organizira 25. in 26 avgusta že 23. tradicionalni pohod na Triglav.  Zainteresirani člani, ki bi se pohoda želeli udeležiti nas kontaktirajte za podrobnost! Prijave so možne do petka 19. avgusta na e-mail. dusan.znidarsic@policija.si, najkasneje do petka 19. 8.! Če se boš pohoda udeležil nas ne pozabi o tem obvestiti.
  • Konec avgusta imamo načrtovan pohod na Trdinov vrh(saj se še spomnite?) in team building na Kolpi, če nam bodo razmere to dovoljevale!

Če bi se rad udeležil pohoda na Trdinov vrh, sporoči to, čim prej,  Bojanu Kopaču na e-mail: bojan.kopac1@telemach.net , če pa te mika (tudi?) Kolpa sporoči to Francu Šešerku na e-mail: franc.seserko@gmail.com . Glede na omejitve bodo imeli prednost člani, ki se bodo prej prijavili. Oba bosta oborožena z informacijami o konkretni izvedbi (tako bo kot bosta rekla).

Želim vam lep konec avgusta, mogoče uspemo kak dan preživeti celo skupaj!

Janez Portir