AVGUSTOVSKE NOVICE – ZADNJIČ?

Obveščam, da smo s prijavami za Team building na Kolpi zaključili, odziv je bil pač tak kot je, še manj pa je bilo prijav za pohod na Trdinov vrh in ostalo.

Ne glede na vse pa vas ponovno pozivam, če je še kakšen interesent za pohod na Trdinov vrh, da to »takoj« sporoči Bojanu. Bojan je tudi pripravil motivacijski zapis za pohod, ki ga najdete na naši spletni strani www.pvds-se.si .

Kot veste nas letos čakajo predsedniške volitve. Kandidati (izraz uporabljam v smislu, ki enakopravno zajema tako ženske kot moške!), ki bodo kandidirali brez strankarske podpore, so bili v zadnjem času precej aktivni in so se podali med ljudi, kjer predstavljajo sebe in svoj pogled na opravljanje predsedniške funkcije. Sam sem jih danes, na prazniku Idrijskih žlikrofov, srečal kar nekaj. Naslednji teden bo za predsedniške kandidate, ki kandidirajo brez podpore političnih strank odločilen saj morajo zbrati najmanj 5000 podpisov podpore državljanov R Slovenije, kar ni mačji kašelj (sploh ob relativno velikem številu kandidatk in kandidatov) , da bodo sploh lahko vključeni v »tekmo« za to funkcijo.

Vem, da smo si različni, vsak si lahko izbere svojega kandidata, ki bi ga želel videti na predsedniškem »tronu«, problem pa nastane, če kandidira sam, zgolj s podporo državljanov in zbira podpise. Torej, če je »tvoj« kandidat v tej situaciji, pojdi in mu nakloni tvoj podpis, on pa se bo že potrudil za čim boljši vtis in izpolnitev pričakovanj. Tako, govoril sem, jamranja ne bom poslušal ?.

Več o tem lahko preberete na povezavi https://e-uprava.gov.si/podrocja/drzava-druzba/volitve-referendumi/kandidatura-za-predsednika-republike-slovenije.html , ostalo najdete v novicah sredstev javnega obveščanja.

Janez Portir