DOGAJANJA V MAJU

6. maja smo se poklonili spominu na našo tajno lokacijo med procesom osamosvajanja R Slovenije pri Dobnikarjevih. Na Janezovem grobu smo se njegovemu spominu poklonili s prižiganjem svečke, na mestu tajne lokacije pa smo se Olgi zahvalili za njihovo domoljubno držo in vse kar so storili v tistem času za naše fante, v simbolno zahvalo pa smo ji podarili šopek rož.

S pohodom na Toško Čelo, smo obudili spomine na akcijo zajetja tankov na Toškem Čelu in postopkih naših fantov, ki so pri tem sodelovali. Pričevanja “iz prve roke” so dopolnila Bojanov zapis o tem, nam ob kakšni prigodi privabila hudomušen nasmeh ter splošno začudenje “kaj za vraga so JLAjevci s tanki tam počeli?”.

Zadovoljni in razsvetljeni smo zaključili v Etni z obljubo, da je potrebno na aktivnosti SE v “tistem” času ohranjati zgodovinski spomin. Se vidimo spet naslednje leto.

Na naš nekdanji raznik 13. maja smo uspešno izvedli strelsko tekmo v počastitev spomina na “dodatno zavarovanje”, nekdaj zaprtega, območja Gotenice. Dosežki strelcev pričakovani, vrstni red je bil sicer nekoliko pomešan tako, da ne bo na strelski tekmi v oktobru težko najti trojke, ki nas bo zastopala.

Še zahvala Bojanu (skrb za spominsko obeležje in pohod) in Janezu, (strelska tekma) ki sta dogodka pripravila in poskrbela, da je bilo vse tako kot treba.

Pa naj vas pozovem še na geometrijsko središče Slovenije na Slivni, kjer bomo 17. maja obeležili dan vojnih veteranov ’91 in opozorim na prijave za sodelovanje na veteranskih športnih igrah.

P.S. Foto-galerija, nekaj utrinkov z dogodkov.

Janez Portir