MAJSKE DRUGE

Pozdravljeni,

žal nam vreme in druge okoliščine niso pripomogle, da bi lahko naše zadnje dosežke kovali v zvezde, pa so kljub temu vredne omembe.

Aktivnosti v zvezi poimenovanja Vadbeno oskrbnega centra Gotenica v VOC Vinka Beznika so v teku, jaz pa še vedno begam za vašimi spomini, fotografijami, kasetami, da bi lahko pripravili predstavitev ob uradnem dogodku. Dodatno pa še iščemo delujoč videorekorder s katerim bi lahko nekdanje VHS ali celo SVHS kasete »predelali« v koliko toliko prebavljiv video za današnji čas. Ima kdo in ne rabi več? Vem, da to delajo tudi drugi ponudniki, vendar je cena za to, da ne veš ali boš dobil ven kaj uporabnega previsoka. Gremo dalje.

Načrtovano streljanje v počastitev spomina na dodatno zavarovanje Gotenice, daljnega 1990, smo 11. maja počastili vzorno. Naši odlični strelci: Košir, Pozvek in Rožman so posegli po medaljah, Koširjevo omarico bo krasil prehodni pokal, ki mu je pripadel v trajno last. Seveda gredo vse pohvale tudi budnemu in ostremu očesu Boškota ter skrbnemu dokumentaristu Bojanu. Še Šalčija navedem, saj je najboljše in najzaslužnejše obdaril s praktičnimi darilci, pa neham naštevati.

Slab odziv in kislo vreme sta nam vzela obisk družine Zupančič v Dolskem in z najboljšimi nameni načrtovanja druženja z vami na Korantu. Nismo pa dovolili, da bi to priložnost zamudili tudi udeleženci strelske tekme, pa smo nadaljevali do »Jurčka«, na malico in prijeten klepet, sestavili ekipo za DP v streljanju z zračno puško, uredili ključne stvari za DP ZPVDS v šahu in nastavili nastavke za Dan veteranov in pohod na Toško čelo.

13. maja, na naš nekdanji praznik, smo (sem) gostili vojne veterane in njihove simpatizerje iz OZVVS, ZSČ iz Kungote, Pesnice in Šentilja in nekaj članov PVDS Maribor. Vodila sta jih Janko Vujica (ZSČ) in Srečko Cehnar (OZVVS). Šlo je za njihovo strokovno ekskurzijo (pred leti smo bili mi pri njih) njen namen pa je bil spoznati poslanstvo in delo našega društva ter seznanitev z aktivnostmi Specialne enote med procesom osamosvajanja R Slovenije ter aktivnostmi Milice in TO v času oboroženih spopadov v obdobju junij – julij 1991. Seveda smo šli širše, k sodelovanju smo povabili še PVDS Ljubljana in OZVVS Ljubljana, da so gostje dobili popoln vpogled.

NAPOVEDI:

17. maja (v sredo) bo na geometrijskem središču, na Vačah ponovno slovesnost ob dnevu vojnih veteranov. Protokol je izdelan, člani, ki v njem sodelujejo so obveščeni in se že pripravljajo, ostanemo le še mi vsi, ki smo na ta dogodek, v našo čast, tja vljudno vabljeni! Kakšen detajl najdete v prejšnjem obvestilu ali na naši spletni strani (prve majske).

25. maja pripravljata Bojan in Škof pohod na Toško Čelo, v nadaljevanju posredujem nujno potrebne podatke za udeležbo:

Izhodišče je v vasi Dolnice, Valdorfska šola.

TRAJANJE POHODA

Pohod bo trajal dve uri.

OPREMA

Nahrbtnik, pohodni čevlji ali trpežni copati, pohodne palice, poletna športno/gorniška oblačila; majice – tudi za preobleč, dolge hlače, vetrovka, očala, kapa. Upoštevati je potrebno trenutne vremenske pogoje.

HRANA

Hrana in pijača iz nahrbtnika, možno je tudi kakšno togledno dobrodošlo presenečenje.

OSTALO

Ta dan naši zanamci, skupaj z upokojenci, pripravljajo športna srečanja: nogomet, odbojka na mivki, kolesarjenje z gorskimi kolesi in še kaj. V najslabšem primeru se jim bomo pridružili šele pri aktivnostih, ki bodo potekale izven delovnega časa.

PRIJAVE

Zainteresirani udeleženci se lahko prijavite do vključno 23.5.2023 na gsm 031 387 655 Škof ali po e-pošti; franc.rozman@adventure.si , podrobnosti o pohodu najdete TUKAJ!, novosti pa bomo sporočali na podlagi sprejetih prijav!

Člani se pohoda in ostalih aktivnosti udeležite na lastno odgovornost!

RAZPIS 22. VETERANSKIH ŠPORTNIH IGER, DRAVOGRAD 2023

22. Veternske športne igre bodo potekale 10. junij 2023 na območju ŠPORTNE DVORANE ŠPIS D, Koroška cesta 51, 2370 Dravograd.

Igre se bodo izvajale v sledečih disciplinah:

  1. Streljanje z zračno puško serijske izdelave
  2. Šah
  3. Košarka – meti na koš
  4. Met bombe
  5. Vlečenje vrvi
  6. Pikado

Pravico tekmovanja na VŠI imajo:

  • ekipe OZVVS, sestavljene iz članic in članov ZVVS ter
  • ekipe društev Sever, sestavljene iz članic in članov društev Sever, ki članstvo izkažejo z navedbo številke članske izkaznice v prijavnem obrazcu in niso mlajši od letnika rojstva 1973.

Tekmovalci nastopajo na lastno odgovornost.

POMEMBNA SPREMEMBA:

1. tekmovanje v igranju košarke – trojke je zamenjano s tekmovanjem v metih na koš.

2. Šah: ekipo sestavljajo trije (3) člani/tekmovalci.

3. Pikado: pikada prinesejo tekmovalci s seboj (NOVO !!)

ROK ZA PRIJAVO

Člani, ki bi na veteranskih igrah želeli zastopati naše društvo javite to 30. maja na gsm 031 387 655 Škof ali po e-pošti; franc.rozman@adventure.si , da lahko pravočasno izvedemo prijave!

Veteranske igre so prvenstveno in družabni dogodek, zato je zaželena udeležba spremljevalcev in navijačev. Prosimo, da skupaj s tekmovalci sporočite tudi število prisotnih spremljevalcev.

Celoten razpis z načini izvedbe posameznih disciplin in podrobna navodila najdete TUKAJ!

Policijsko veteransko društvo Sever za Pomurje dne 03.06.2023 organizira mednarodno kolesarjenje med pomniki osamosvojitvene vojne 91, na katero so vabljeni člani društva Sever, veterani iz Republike Hrvaške in Madžarske, prijatelji znanci, sorodniki, kolesarji.

Kolesarjenje bo izvedeno ob vsakem vremenu, ob upoštevanju cestno prometnih predpisov. ” Vsak kolesar vozi na lastno odgovornost “

Zaradi boljše organizacije vas vljudno naprošamo, da svojo udeležbo potrdite do 25. 5. 2023 na telefonski številki ali mail: 041 481 649 g. Milan HALABAREC , 041 918 805 marijarantasa@gmail.com

Janez Portir