NOVEMBERSKE NOVICE – PRVIČ

NOVEMBRSKE NOVICE – PRVIČ

Konec oktobra smo se člani društva spomnili nekdanjih preminulih sodelavcev in obiskali večji del njihovih grobov ter jim prižgali svečko. V njihov spomin in spomin padlih v vojni za Slovenijo smo simbolno prižgali svečko tudi pri spomeniku na Žalah.

Foto JPortir: Slava jim!

Tiho se je med nas priplazil november in nas že v začetku presenetil. Veselili smo se vrnitve ukradene ure in podaljšanega spanja, nato pa nas je presenetila vest o smrti našega nekdanjega poveljnika! Z njim pa je »umrl« tudi del vedenja in spominov, ki so bili samo njegovi. Slava mu!

Prispevek IN MEMORIAM Vinko Beznik je napisal dr. Tomaž Čas, objavljen je na spletnem naslovu https://www.zdruzenje-sever.si/sl/news/zdruzenje-sever/in-memoriam-vinko-beznik.html , v ponedeljek pa je bil objavljen tudi v časniku Dnevnik.

Foto JKošir: Zadnji poklon Vinku

Mi gremo dalje! Delno po načrtih, željah, včasih po inerciji. Ampak gremo, morda tudi zato ker to dolgujemo sami sebi in drugim. In, mi v novembru ponujamo sledeče možnosti:

  1. 19. novembra bo na DP ZPVDS v taroku zastopala društvo ekipa treh članov,
  2. društvo veteranov »SEVER« Severne Primorske, v soboto dne 26.11.2022 v počastitev spominskega dneva Združenja Sever organizira tekmovanje v streljanju z zračno puško. Tekmovanje bo izvedeno po pravilih Strelske zveze Slovenije; strelja se s serijsko zračno puško 5 poskusnih strelov in 20 strelov za oceno; čas streljanja 30 minut; tekmovalo se bo v posamični in ekipni konkurenci; ekipa šteje tri tekmovalce, lahko mešane po spolu. Zveni zanimivo, upam, da se je komu iz naše nekdanje strelske ekipe utrnila misel in si upa izbrati ekipo, ki bi na tekmovanju zastopala naše društvo. Preveč optimistično? Bom preveril pri Milanu, kateri zbira prijave na: milan.kangler@policija.si . Rok za prijave 20. 11. 2022!
  3. 30. novembra bomo ponovno slavili, V Portorožu, Dan združenja (1. december, če ste v dvomih) in želimo si tudi vaše družbe. Javim, ko dobimo obvestilo, predhodno pa se lahko svojo udeležbo najavite Momčilu na e-mail: momcilo.slavnic@gmail.com .
  4. ZPVDS bo za naše društvo financirala nabavo 4. svečanih oblek. Ker je rok za naročilo zelo kratek (jutri) pozivam vse, ki bi obleko želeli imeti, da to javite Momčilu na e-mail: momcilo.slavnic@gmail.com . Od naročnikov pričakujemo, da se bodo v oblekah občasno pojavili na slovesnostih, ki jih organizira zveza, morda se kdo javi za praporščaka ali kandidira za kakšno funkcijo v društvo na naslednjih volitvah.
  5. Med 21. in 25. novembrom bomo pripravili interno tekmo v morskem ribolovu. Propozicije bodo posredovane tistim, ki boste izrazili interes, prijave pa zbira Milan na e-mail milan.kangler@policija.si . Ker je število mest na čolnih omejeno, si pridržujemo pravico in pooblaščamo Milana, da izvede izbor udeležencev tekmovanja. Saj poznate tisto: »Kdor prej pride prej …«.
  6. Počasi smo v celoti odmislili omejitve in ponovno uvajamo »uradne ure«, ko vam bomo na voljo vsak prvi ponedeljek med 17. in 19. uro. V tam času boste lahko dobili ustrezne informacije ali uredili kakšno obveznost do društva ali … Praviloma bomo ob 19. uri pričeli s sestankom upravnega odbora.
  7. Najavljamo, da se trenutni sestavi upravnega odbora (voljenim funkcionarjem) počasi izteka mandat. Morda je zdaj pravi trenutek za iskanje morebitnih novih funkcionarjev, morda pa je med nami še kdo, ki bi se želel izkazati v vodenju društva, morda celo z izbrano ekipo? Čas je za pogovore, kmalu sledi razpis kandidacijskega postopka.

Za tiste radovedne, ki želite ali pa ste zgrešili še nekaj spletnih naslovov o aktivnostih v Združenju Sever navajamo spletne povezave: 

In memoriam Vinko Beznik https://www.zdruzenje-sever.si/sl/news/zdruzenje-sever/in-memoriam-vinko-beznik.html

Umrl je Vinko Beznik https://www.zdruzenje-sever.si/sl/news/zdruzenje-sever/umrl-je-vinko-beznik.html

Vrednote, vizija ali oboje ? https://www.zdruzenje-sever.si/sl/news/zdruzenje-sever/vrednote-vizija-ali-oboje.html

Osrednja proslava ob dnevu suverenosti 2022 https://www.zdruzenje-sever.si/sl/news/zdruzenje-sever/osrednja-proslava-ob-dnevu-suverenosti-in-31-obletnici-odhoda-zadnjega-vojaka-jla-iz-slovenije.html

Knjiga Slovenija in njene meje v treh zgodovinskih obdobjih na Frankfurtskem knjižnem sejmu https://www.zdruzenje-sever.si/sl/news/zdruzenje-sever/knjiga-slovenija-in-njene-meje-v-treh-zgodovinskih-obdobjih-na-frankfurtskem-knjiznem-sejmu.html

V zborniku Povezani (tudi) skozi šport opisali športno dejavnost v Zvezi društev Sever https://www.zdruzenje-sever.si/sl/news/zdruzenje-sever/v-zborniku-povezani-tudi-skozi-sport-opisali-sportno-dejavnost-v-zvezi-drustev-sever.html

Janez Portir