19. ŠAHOVSKI TURNIR PVDS – SE

10. decembra je, ne glede na kislo vreme, v odličnem vzdušju potekal 19. šahovski turnir, ki smo ga pripravili v sodelovanju s Šahovsko zvezo Slovenije.

Udeležilo se ga je 27 šahistov iz Policijskih veteranskih društev Sever, Zvez vojnih veteranov Slovenije, Društva upokojenih delavcev MORS in šahovskih klubov.

Foto JPortir: Povezani skozi šah

Turnir je na prvi plošči otvoril predsednik društva Janez Portir, poteza, ki ni bila običajna, je Dušanu Zorku v igri kljub temu omogočila zmago v prvem kolu in pokopala upe na zmago Dušanu Vrečku. Devet kol, po pravilih FIDE, je prineslo obilo lepih iger in preobratov, občasno tudi malo “klubskega” taktiziranja, ki pa vedno ne prinese želenih rezultatov. Morda zaradi prevelikega pričakovanja ali kot bi rekel kdo drug: “Pač, račun brez krčmarja.”

Neizprosna statistika je na koncu pokazala rezultate skladne s formulo, ta pa na žalost še ni popolna za celotno izvedbo turnirja. Ne zajema odličnih odnosov med tekmovalci, posameznih občutkov ob zmagah, stisk ob spregledanih strateških potezah, zmagoslavja, morda pri komu (ni pa nujno!) malo zavisti in še kaj bi se našlo. Je pa tudi to vredno omeniti. Formula pa je pokazala sledeče:

  1. ZORKO Dušan,
  2. POVŠE Martin,
  3. MUSIČ Gojko,
  4. ŠIMINC Franci,
  5. LIČINA Dušan,
  6. …   https://www.sah-zveza.si/prireditve/turnir/2628                 
Foto JPortir: zmagovalci

Iskrene čestitke najboljšim, sodniku za odlično opravljeno delo, njim in vsem ostalim pa zahvala za udeležbo, fair play in prijetno druženje.

Podelitvi pokalov in praktičnih daril manjše vrednosti najboljšim je sledilo skupno prednovoletno kosilo in druženje tudi s člani našega društva, ki so se kosila udeležili. Nekaterim med njimi so bile vročene še medalje ob 30. obletnici suverenosti R Slovenije.

Pa še to: šahovski turnir je bil posvečen 33. obletnici akcije Sever, več o tem pa lahko preberete (najdete) na spletni strani https://www.zdruzenje-sever.si/sl/news/zdruzenje-sever/spominski-dan-zveze-policijskih-veteranskih-drustev-sever.html .

Janez Portir