OBVESTILO ZA DECEMBER 2019

Kako hitro je minilo, pred nami je tako rekoč zaključek leta. Še nekaj zadnjih dni, da opravimo čemur smo se v začetku leta zavezali. Pa poglejmo, kaj se je dogajalo od konca novembra do danes:

30. novembra smo organizirali strokovno ekskurzijo v Velenje, kjer smo si ogledali Spominski center 1991 v katerem je tudi delček naše “zgodovine”, z nami pa je bila tudi prava ikona osamosvojitvenega obdobja R Slovenije, naš tedanji poveljnik. Predstavnik Muzeja Velenje v okviru katerega deluje spominski center ter “brata po orožju” iz PVDS za Celjsko območje in OZVVS Velenje so nam predstavili aktivnosti za odprtje centra in aktivnosti Milice in TO na območju Šaleške in Zgornje Savinske doline med osamosvojitvenimi procesi. Nadaljevali smo do Vitanja kjer smo si ogledali še Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga. Impresivno! Vsem, ki ste to zamudili, toplo priporočamo, da si oba centra ogledate v lastni režiji.

Foto: Bojan Kopač – v Spominskem centru 1991
Foto: Bojan Kopač – v centru Noordung v Vitanju

No ni nam bilo zadosti, okrepčani smo se podali v Maribor na slavnost ob 30. obletnici akcije Sever in obujanje spomina na dan, ko je prevladala pamet in se ni zgodilo skoraj nič kot govorijo danes nekateri, pri tem pa vehementno pozabljajo zakaj se ni zgodilo skoraj nič! Če niso bili zraven in so kratkega spomina, bog jim pomagaj!, potem se za njih res ni takrat dogajalo nič.

Foro:Platiše – praporščaki ZPVDS na generalki

O šahovskem turnirju, ki smo ga izvedli 7. 12. si lahko preberete več na povezavi https://pvds-se.si/17-sahovski-turnir-pvds-se-2/ , najboljši pa je bil naš Dušan Ličina. Iskrene čestitke!

17. 12. so se člani Upravnega odbora udeležili prednovoletnega srečanja, ki ga je pripravila ZPVDS. V nagovorih predsednika dr. Tomaža Časa, generalne direktorice Policije mag. Tatjane Bobnar in sekretarja MNZ je bilo čutiti obojestransko zadovoljstvo z dosedanjim sodelovanjem, ni pa manjkalo dobrih želja ob prihajajočih praznikih in obetov po nadaljnjem sodelovanju in reševanju problematike upokojenih policistov, vojnih veteranov v Novem 2020.

Prav tako smo opravili 17. 12. še zadnjo našo obvezo in poskrbeli za urejanje spominske plošče “TAJNA LOKACIJA” na domu Dobnikarjevih. Delegacija je z družinskimi člani obudila spomin na našega pokojnega člana Janeza Dobnikarja in takratno dogajanje v katerega je bila vpletena cela njegova družina.

Foto: Bojan Kopač – ob spominski plošči

Janez Portir