PARTIZANSKE SMUČINE

Ekipa članov smučarjev je v soboto 26. 1. zastopala društvo na smučarskem tekmovanju Partizanska smučina 1945, na smučišču na Črnem vrhu (Cerkno). Smučarsko tekmovanje je posvečeno spominu na izvedbo smučarskih tekem v veleslalomu, patruljnem teku in smučarskih skokih, ki so potekale januarja 1945 v okolici Cerknega. Letos sta pomen tekmovanja poudarila župan občine Cerkno Gašper Uršič in predsednik ZPVDS dr. Tomaž Čas.

Na tekmovanju so tekmovalci tekmovali za posamezne razvrstitve v ZZB NOB, SV, ZSČ, ZVVS in Sever. Kljub temu, da sta našo ekipo že drugo leto zastopala tudi Mateja, sicer poslanka v Državnem zboru R Slovenije in Matic, katera sta kot “Jollija” pokrila mlajšo žensko in mlajšo moško kategorijo, nismo uspeli zagotoviti vidnejše skupne uvrstitve v razvrstitvi Združenja Sever. Je pa zato Mateja unovčila večji del svojih smučarskih kvalitet in dosegla odlično 2. mesto.

Zaključni del tekmovanja je potekal v hotelu Cerkno, slavnostni govornik je bil minister za obrambo Karel Erjavec, vse skupaj sta popestrila s kulturnim vložkom kvartet orkestra Slovenske policije in moška vokalna skupina Cerkljanski zven. In končno … so sledile podelitve najboljšim smučarjem v različnih razvrstitvah in kategorijah. Nekaj utrinkov z tekmovanja si lahko ogledate v naši fotogaleriji.

SAMSUNG CSC

Janez Portir