POMURJE V OGNJU OSAMOSVOJITVENE VOJNE – PREDSTAVITEV E-KNJIGE

V petek 6. 12. 2019 smo se udeležili predstavitve E-knjige Pomurje v ognju osamosvojitvene vojne, ki so jo pripravili v Policijskem veteranskem društvu Sever za Pomurje (PVDS). Nastanek in vsebino E-knjige sta predstavila predsednik PVDS za Pomurje Drago Ribaš in neutrudni Milan Osterc, ki je v “rojstvo” knjige vložil ogromno prostega časa.

Foto: Bojan Kopač – udeleženci predstavitve E – knjige
Foto: Bojan Kopač – Milan in Drago predstavljata E-knjigo

E-knjiga predstavlja interaktivni pripomoček, ki je vsebinsko bogat zbir zapisanih dejstev podkrepljenih z številnimi foto in video dokumenti, ki so nastali v burnem času osamosvajanja R Slovenije. Lično oblikovan ključek je kot nema priča, ki nas popelje po poti raziskovanja dogodkov, ki so jih doživljali PO in PREK MURCI, takoj ko ga vtaknemo v računalnik. Iskrene čestitke Avtorjem, kateri bodo mnogim od nas vzgled, kako se lotiti tovrstne izdelave in objave E-gradiv 🙂

Foto: Bojan Kopač – Vinko Beznik v razgovoru z Dragom Ribašem

Predstavitvi je sledila slovesnost, ki jo je PVDS za Pomurje pripravilo ob 30. obletnici akcije Sever, katere začetek je najavil prihod pomurskih praporščakov, ki so s prisotnostjo svojih praporov na simbolni način predstavljali burna dogajanja v tem lepem koščku R Slovenije. Tančico teh dogajanj sta v svojih nagovorih predstavila predsednik PVDS za Pomurje Drago Ribaš in direktor policijske uprave Murska Sobota mag. Damir Ivančič. V zaključnem delu sta Ribaš in podpredsednik Združenja Sever Alojzij Klančišar podelila najzaslužnejšim priznanja Združenja Sever.

Foto: Bojan Kopač – Klančišar in Ribaš podeljujeta plaketo predstavniku madžarskih vojnih veteranov

Za prijetno vzdušje so ponovno poskrbeli člani orkestra policije s svojimi glasbenimi vložki.

Dogodku je sledilo krajše druženje v katerem smo uživali v pogovorih z nekdanjimi sodelavci in soustvarjalci demokratične in neodvisne R Slovenije.

Foto: Bojan Kopač – prijeten klepet

Kakšno sliko več najdete … tam kot običajno.

Janez Portir