RAZPIS ZA STRELSKO TEKMOVANJE S POLAVTOMATSKO PUŠKO M 59/66A1 7,62 mm – 2020

Slovenska vojska se ob temeljnem poslanstvu in nalogah aktivno vključuje tudi v civilno okolje s sodelovanjem s civilnimi organizacijami,  zvezami in društvi, ki delujejo v javnem interesu, pri čemer si nenehno prizadeva, da z dodatnimi aktivnostmi ohranja in krepi obrambno kulturo in domovinsko zavest državljank in državljanov. V lanskem letu je Slovenska vojska skupaj z organizacijami in društvi, s katerimi ima sklenjene pogodbe o sodelovanju, spremenila pravila sestave strelskih ekip ter namesto puške repetirke M-48 ponudila polavtomatsko puško M 59/66A1 kalibra 7,62mm. Cilj strelskega tekmovanja je povabiti in predstaviti eno izmed najpomembnejših individualnih veščin mladim državljankam in državljanom, ki izpolnjujejo starostni pogoj za poklic profesionalnega vojaka v službi domovine.

Pravico do nastopa na tekmovanju imajo polnoletne državljanke in državljani Republike Slovenije. Tekmovanja bodo ekipna. Ekipo sestavljajo trije člani, ne glede na spol.

EN ČLAN EKIPE MORA IZPOLNJEVATI STAROSTNI POGOJ ZA ZAPOSLITEV V SLOVENSKI VOJSKI. To pomeni da je rojen v letu 1993 ali mlajši do polnoletnosti. Pred tekmovanjem bodo udeleženci na strelišču usposobljeni za uporabo orožja in o načinu izvedbe streljanja ter nato tudi preverjeni. Če prijavljeni strelec ne izpolni vseh predpisanih pogojev pri preverjanju ali ne podpiše izjave, s katero potrjuje, da se tekmovanja udeležuje na svojo odgovornost, ne bo mogel tekmovati. Udeleženci tekmujejo na svojo odgovornost.

Več podrobnosti najdete na spletni strani Slovenske vojske http://www.slovenskavojska.si/civilno-vojasko-sodelovanje/strelsko-tekmovanje-z-vojasko-polavtomatsko-pusko-m-5966a1/

Prijave članov zbira Janez Košir na e-mail janez.koja@gmail.com.

Janez Portir