SEPTEMBERSKE ZADNJE

Pozdravljeni,

Seznanjamo vas s svojim delom in vabimo na dogodke, ki jih prirejamo sami, ostala društva Sever ali sorodne organizacije, temu pa je namenjeno tudi to pisanje:

5. oktobra pripravljamo spominsko kolesarjenje in pohod s katerima želimo obuditi del spomina na dogodke izpred desetletij: dodatno zavarovanje nekoč zaprtega območja Gotenice, zavarovanje “prvega postroja” 30. razvojne skupine v Primožih in postroje SE in MORiS na “letališču v Kočevski Reki (kjer smo prejeli prapor MSNZ). Ob zaključku e bodo pohodniki in kolesarji poklonili spominu na našega nekdanjega poveljnika, ob njegovem grobu. Prijave za udeležbo sprejema Škof na franc.rozman@adventure.si , zamisel pa najdete na spletnem naslovu: https://pvds-se.si/wp-content/uploads/2023/09/S-kolesom-in-pes-do-Vinka-–-kopija.docx . Podrobnosti bodo posredovane prijavljenim, udeležba na dogodku pa je na lastno odgovornost!

Po poraznem stanju interesa za nabavo oblačil, ki bi jih uporabljali kot člani društva, smo se s ponudnikom dogovorili, da nabavimo oblačila in članom omogočimo njihovo pomerjanje in naročilo v prostorih društva. PRVO TAKŠNO POMERJANJE BO MOGOČE ŽE V PONEDELJEK 2. OKTOBRA 2023 med 16. in 18. uro! Kako artikli izgledajo si lahko ogledate na spletni povezavi: https://pvds-se.si/uniforma-obvestilo-2023/ . Po pregledu tekočega računa ugotavljamo, da naš poziv za iskanje donatorjev ni obrodil sadov, zato se na vas ponovno obračamo s prošnjo, da poiščete kakšnega donatorja in mu izročite našo vlogo za donacijo. Najdete jo na spletni povezavi: https://pvds-se.si/dopis-donacije-jul-2023/ . Žal jim sami ne moremo nuditi dosti, smo pa dali od sebe vse takrat, ko se je to od nas pričakovalo (1989 – 1991)! Mogoče tisti naš prispevek še kdo ceni. Interes sporočiti Momčilu na momcilo.slavnic@gmail.com , ki bo urejal te stvari.

Janez Portir