SEPTEMBERSKE NOVICE

Pozdravljeni!

Najprej tisto kar je za nas izziv, oz. tisto kjer bi bilo prav, da se pojavimo in pokažemo, da nas neurja niso odnesla, niti vetrovi premaknili nekam, kjer bi morali začeti povsem na novo.

Našo prisotnost pričakujejo:

PRVIČ: na letošnjem pohodu za mir, ki bo potekal v četrtek 21. 9. 2023, dopoldan v Ljubljani. Zbor udeležencev pohoda bo ob 11. uri na ploščadi pred Moderno galerijo, Cankarjeva 15. Ob 11.15 uri bomo odšli na simbolni pohod po Cankarjevi, Čopovi, Prešernovem trgu in Stritarjevi do Mestnega trga, kjer se bo ob 11.50 uri začela osrednja slovesnost. Na slovesnosti bomo sodelovali le s praporom Zveze (zagotovi PVDS Zasavje-zbor ob 11.00 pred mestno občino Ljubljana, Mestni trg 1), tremi nosači pohodnih zastav OZN in WVF ter enim nosačem transparenta pohoda (PVDS LJ zagotovi dva in PVDS SE dva – zbor ob 11.00 pred Moderno galerijo). Obe društvi zagotovita še po 3 člane za opravljanje rediteljskih nalog (zbor ob 10.30. pred moderno galerijo).

Torej za naše društvo pet članov, ki bodo vključeni v “aktivni” del pohoda, ostali pa ste vabljeni, da se pohoda udeležite. Saj za to smo se borili, mar ne?

DRUGIČ:
 1. (poskusno) državno prvenstvo ZPVD Sever v ribolovu, bo 27. septembra 2023 na velikem ribniku v Račah pri Mariboru. Pravico do nastopa na tekmovanju imajo članice in člani društev Sever. Tekmovanje v velikem ribniku R1 bo izvedeno v ekipni 3 članski in v posamezni konkurenci. Število ekip iz društva ni omejeno. Rok prijav: najkasneje do NEDELJE, 24. septembra 2023 na info@pvds-se.si ali pokličite na 070887088 . Razpis najdete TUKAJ!

TRETJIČ: Policijsko veteransko društvo Sever za Pomurje vabi člane PVDS na tekmovanje v balinanju, ki bo dne 20.9.2023 na balinišču Športnega centra v Černelavcih. Tekmovanje poteka ekipno. Ekipa šteje 4 člane, ekipo lahko sestavljajo samo moški, samo ženske ali mešano.
Rok za prijavo imamo najkasneje do sobote 16.09.2023! Zainteresirani člani javite to na e-info@pvds-se.si ali pokličite na 070887088 . Razpis najdete TUKAJ!


ČETRTIČ: občina Šoštanj, OZVVS Šoštanj in Strelsko društvo Dolič vabijo ob počastitve praznika občine Šoštanj, dneva ZVVS in 32. obletnici osamosvojitve Republike Slovenije, v  soboto, 30. septembra 2023, na 10. strelsko tekmovanje v streljanju s malokalibrsko puško na razdalji 70m. Tekmovanje bo potekalo na strelišču v Gornjem  Doliču 59/A v občini Mislinja. Ekipa šteje tri člane ali lahko pa tekmujejo tudi posamezniki. Zainteresirani posamezniki naj svoj interes po sodelovanju v ekipi ali posamezni razvrstitvi javite to na e-info@pvds-se.si ali pokličite na 070887088 .  

PETIČ: Jutri 16. 9. 2023, bo ob 11. uri , v Opatjem selu, osrednja proslava ob državnem prazniku vrnitve Primorske k matični domovini. Proslave se bodo udeležili praporščaki društev in zveze Sever, ostali vabljeni.

Toliko za danes, koledarje v roke in … pokličite kontaktne osebe, če ste za.

Janez Portir