VROČE JUNIJSKE NOVICE

Za nami je uspešen dan, danes 17. junija smo »pod streho« spravili 11. DP ZPVDS v šahu in šahovsko tekmovanje za pokal »Trzin ’91«. Hvala vsem, ki ste kakorkoli sodelovali pri izvedbi tega projekta, tako ali drugače ???? V prepričanju, da ste bili uspešni tudi vi, se bom malo razpisal.

Sledijo kratka poročila in seveda napovedi. Pa gremo po vrsti, poročila:

No na veteranskih igrah, ki so bile 10. junija so blesteli zgolj naši šahisti, ki so zasedli prvo mesto med 27 ekipami, strelci 17 med 42 ekipami, bombaši smo bili 26 med 32 ekipami, pikaderji 17 med 34 ekipami, skupno pa smo bili 18 med prijavljenimi 42 ekipami. Ni slabo z obzirom, da nismo tekmovali v vseh disciplinah. Pohvala Škofu za zbrano »množično ekipo«, zahvala pa velja vsem, ki ste se veteranskih iger letos udeležili. Slike Braneta Gradišnika s prizorišča najdete na spletni povezavi https://www.zdruzenje-sever.si/sl/news/zdruzenje-sever/22-veteranske-sportne-igre.html , njegov video na youtubu https://www.youtube.com/watch?v=yEVAnA5LDGk . Letos se nam je pridružil tudi Leitinger, ki je poskrbel za strokovno vodenje po dolini reke Drave, kjer je bila leta 1991 ustavljena kolona JLA in je potekal oborožen spopad. Z malo čudnim priokusom smo nadaljevali na njegov nov »grunt« kjer kraljuje Melanija, katera nudi prijetno atmosfero in zbuja slo, da bi se z njo zapeljali po štajerski lepotici. Smo poskusili tudi to, a ne z Melanijo. Morda kdaj drugič, po predhodni najavi in ko nas bo več ???? Žal je na zelo prijetno vzdušje leglo nekaj tesnobe, ko smo si ogledali ostanke na pogorišču prejšnjega njegovega domovanja. Ampak Lajti je Lajti in ni hudič, da mu bodo naklonjeni tudi boljši časi. Držimo pesti!

V uvodu sem omenil, da smo danes izvedli 11. državno prvenstvo Združenja Sever v šahu in turnirju za pokal Trzin ’91 je skupno tekmovalo 35 tekmovalcev in tekmovalka. V delu, ki je štelo za državno prvenstvo je tekmovalo 15 tekmovalcev iz petih društev Sever, za pokal Trzin ’91 pa je tekmovalo vseh 35 tekmovalcev iz 13 klubov, vključno z društvi Sever. Poleg odličnega vzdušja, ki ga je poleg organizatorjev nadziral šahovski sodnik ŠZS, Vlastimir Djurdjevič iz ŠK Železničar se lahko, spet, pohvalimo s prvim mestom ekipno na DP združenja in prvim mestom za pokal Trzin’91. Med posamezniki na DP združenja je bil naš Dušan najboljši, na pokalu Trzin ’91 pa je Dušan zasedel odlično 2. mesto. Da nismo od muh kaže več ali manj stalna zasedba odličnih šahistov, med njimi je tudi »naš« najmlajši šahist Jernej, ki si nabira izkušnje v partijah s starimi mački. Z Dušanom je uspel celo z remijem. Čestitke in zahvala še enkrat Mojci, Dragu, Stjepanu, Momčilu, Bojanu, Janezu in Emilu, ki so prispevali k uspešni izvedbi, Dušanu, Marku in Gojku pa čestitke za odlično zastopanje društva.

Prosim berite dalje. Najave dogodkov:

V sredo 21. 06. bo ob 18. uri v preddverju Cankarjevega doma otvoritev razstave otvoritev razstave »Skupaj do zmage«. Avtor dela razstave, ki se nanaša na Policijo  je Anton Bukovnik, za vodenje po tem delu razstave pa bo poskrbela upokojena voditeljica muzeja Policije, ga. Biserka Debeljak.

V četrtek 22. 06. se bomo dobili ob 17.15 uri pri tetraedru v Dolskem, kasneje nadaljujemo z aktivnostmi v »Parku spomina«, kjer smo pred tremi leti posadili 30. lip za 30. let samostojnosti in neodvisnosti R Slovenije. Posebnih vabil ne bo, Bojan poskrbi za prapor, ostali za dobro družbo.

V soboto 24. 06. bo na Kongresnem trgu v Ljubljani potekala osrednja počastitev dneva državnosti Republike Slovenije. Sodelujejo praporščaki, ki imajo ta dan poseben program. Za obisk slovesnosti na prireditvenem prostoru preverite ali ste dobili vabilo in se pravočasno potrdite udeležbo.

27. 6. bo gužva ???? V Trzinu bo ob 18.30 polaganje venca v spomin na Trzinsko bitko (sodeluje predstavnik PVDS-SE in prapor društva), sledi občinska slovesnost v Kulturnem domu Trzin.

Istega dne bo slovesnost ob Dnevu policije v Portorožu. Ker bo na simbolni ravni, vsaj del slovesnosti, posvečen spominu na Vinka Beznika, pričakujemo, da bomo poleg Vinkove družine, povabljeni k sodelovanju.

Za 28. 6. je najavljena slovesnost v Gotenici ob njenem preimenovanju v Center Vinka Beznika! Podrobnosti še ni. Prosim, da si za 27. in 28. 6. nekako rezervirate čas za protokolarne obveznosti (že najavljen »POZOR« za praporščake).

Potem pa odklopimo in gremo julija počivat, sledi nam avgust, ko imamo že načrtovane aktivnosti.

Upam, da sem zajel vse, sicer pa edina stalna stvar so spremembe????, ki se jih ne smemo bati!

Nekaj zabeleženih utrinkov bom, koliko se bo dalo, objavljal sproti v naši foto galeriji.

Janez Portir