DP ZPVDS V VELESLALOMU

PVDS za Celjsko območje je 18. januarja 2019 na Golteh organiziral Državno prvenstvo Zveze policijskih veteranskih društev Sever v veleslalomu. Seveda smo se državnega prvenstva udeležili tudi člani našega društva, čeprav vrhunskega rezultata nismo pričakovali. Glede na starostne in druge delitve po kategorijah je bilo to nemogoče, sledili pa smo filozofijam zdrav duh v zdravem telesu in medsebojno druženje nekdanjih soborcev ter ohranjanju dobrih odnosov s policisti, ki so zasedli delovna mesta po naših upokojitvah. “Barve” društva je ponovno zastopala tudi naša članica Mateja, poslanka v Državnem zboru, naš up, da nam pripori kakšno mesto navzgor v skupni razvrstitvi.

Žal kljub naporom organizatorjev tekmovanja v veleslalomu ni bilo mogoče izvesti saj jim je jo zagodlo vreme. Sveža pošiljka snega ponoči je namreč odlično pripravljeno progo spremenila v past, ki bi med tekmovalci zahtevala preveč davka, pričakovati je bilo celo hujše poškodbe tekmovalcev. Strokovno vodstvo je zato skupaj z organizatorji sprejelo težko odločitev in tekmo za ta dan odpovedalo, poskušali pa jo bodo izvesti ob drugem terminu, ko bodo pogoji to dopuščali.

Organizatorjem iskrene čestitke za dobro organizacijo in modro odločitev ter obilo sreče pri izbiri novega datuma izvedbe državnega prvenstva v veleslalomu!

Del tekmovalne ekipe PVDS-SE

Janez Portir