JANUARSKE NOVICE

Spoštovani člani! Leto 2021 se je izpelo, čeprav bo s svojim vplivom nagajalo ali pa nas razveseljevalo tudi v komaj rojenem Novem 2022. Je kot v naših življenjih, kjer vsakoletno praznovanje rojstnega dneva ne pomeni, da se je začelo življenje na novo. Preteklost nas spremlja danes, vpliv bo pa imela tudi na jutri in le na nas je, naj nam je to všeč ali ne, koliko tega bomo dopustili. In le mi sami imamo moč nad tem. Pa še ta je omejena, spreminjamo lahko le sebe in upamo, da bo to povzročilo (naš odnos do sebe in drugih) spremembo na boljše (ne pa nujno) tudi pri drugih. Je pa v tolažbo, da upanje umre zadnje ? In v upanju, da bo 2022 bolj prijazno do vseh nas sem se tudi jaz lotil januarskih novičk.

Najprej opravičilo, da vam šele sedaj posredujem voščilo predsednika združenja. Imel sem malo gužve okoli novega leta, računalnik se je čez noč spuntal in se sploh ni hotel več prižgati ☹ O paniki in strahu o izgubljenih podatkih vas ne bom obremenjeval. Iskrico upanja je nagradil YouTube, ki mi je pokazal rešitev, ki je čudežno delovala.

 Napovedano voščilo:

»Spoštovane policijske veteranke in veterani,

 počasi se izteka leto 2021, ko smo se spoprijemali z različnimi težavami in omejitvami, ki so jih pogojevali ukrepi v zvezi s COVID – 19. Kljub tem ukrepom smo uspeli opraviti skoraj vse naloge in aktivnosti, ki smo jih planirali. Res pa je, da smo mnoge aktivnosti izvajali na drugačen, manj všečen, vendar vseeno na učinkovit in razmeram primeren način. 

Upam, da se bomo v naslednjem letu večkrat srečali ob različnih prireditvah, športnih tekmovanjih in ob drugih priložnostih ter si segli v roke in izmenjali nekaj besed o naših uspešno prehojenih letih od poznih osemdesetih prejšnjega stoletja do danes, ko se večkrat vprašamo ali smo se borili za takšno Slovenijo, ki jo imamo danes. Delajmo še naprej na tem, da bomo imeli takšno državo, ki si jo zaslužimo. 

Ob božičnih praznikih vam želim vse lepo in dobro ter prijetno praznovanje, v novem letu 2022 pa predvsem zdravja, zadovoljstva in sreče, ki nam v zadnjem času zelo pomembno kroji naše zadovoljstvo oziroma vpliva na naše zdravo in človeka vredno življenje.

 Dr. Tomaž Čas, predsednik ZPVD Sever«

Januar je mesec, ko se spominjamo nekaterih dogodkov iz II. svetovne vojne, katerih nosilec spomina je Zveza borcev za vrednote NOB, posredno pa so na nek usodni način povezane z vsakim izmed nas.

Januarja bodo potekale naslednje spominske slovesnosti:

  1. spominska slovesnost Po stezah partizanske Jelovice bo ob 80-letnici dražgoške bitke bo pri spomeniku v Dražgošah, v nedeljo 9. januarja 2022 ob 12. uri. Slavnostni govornik bo Milan Kučan, prvi predsednik Republike Slovenije.
  2. Spominska slovesnost obletnice poslednjega boja Pohorskega bataljona, ki bo  pri Treh žebljih na Osankarici, v soboto 8. januarja 2022 ob 11. uri. Slavnostni govornik bo načelnik GŠ SV Robert Glavaš.
  3. V okviru spominskega tekmovanja Partizanske smučine – Cerkno ´45 bo 29. januarja 2022 potekalo tekmovanje članov društev Sever v veleslalomu na smučiščih Smučarskega centra Cerkno. Glede na to, da smo se navedenega tekmovanja v smučanju udeleževali redno, upam da tudi letos sestavimo kakšno ekipo.

Za vse aktivnosti je, ne glede na vašo odobravanje, zahtevano izpolnjevanje enega izmed pogojev PCT.

Če se boste odločili za udeležbo na kateri od navedenih aktivnosti mi to javite čim prej, da vam lahko posredujem pomembne podatke za udeležbo. Za prijavo na Partizansko smučino 45 bomo poskrbeli v društvu.  Prijave pošljite na info@pvds-se.si, najkasneje do 20. januarja!

Kar se tiče dela UO društva bomo pisali poročila, urejali finančno poslovanje in pripravili razpis volitev novih funkcionarjev društva.

Lep pozdrav, smo na zvezi ?

Janez Portir