ZGODILO SE JE MARCA

Marec smo pričeli s skupščino na kateri smo izbrali nove funkcionarje, ki bodo društvo vodili naslednja štiri leta, sprejeli in potrdili poročila in načrte ter sprejeli novo besedilo statuta. Skupščine Zveze policijskih veteranskih društev Sever v Rogaški Slatini so se udeležili naši člani – delegati. Delegacija društva nas je zastopala na svečani akademiji, ki jo je ob 25. obletnici društva pripravila zveza.

Med aktivnejšimi člani najdemo Matejo Udovč in Antona Vozlja. Prva se je kot poslanka v DZ in seveda naša članica udeležila več spominskih slovesnosti, med katerimi izdvajamo njeno udeležbo na spominski slovesnosti pri spomeniku NOB na Planici nad Crngrobu, ki je bila posvečena žrtvam partizane Selške čete in smrti narodnega heroja Staneta Žagarja.

Mateja in Tone sta pripravila in izvedla tudi, že dolgo načrtovani, pohod po t.i. Rupnikovi liniji, ki so se je udeležili, poleg naših članov, še člani IPA iz Hrvaške, tudi vojni veterani, veterani drugih PVDS. Seveda je bila pohodniška družba ponovno oplemenitena z člani in članicami PD Preddvor. Za odlično predstavitev Rupnikove linije in dogodkov povezanih z njo gredo zahvale, poleg lokalnemu vodiču, tudi našemu Bojanu, ki je nepogrešljiv pri tovrstnih dogodkih. Konec meseca smo, skladno z novimi zakonskimi zahtevami, podali vlogo za podaljšanje odločbe o delu društva v javnem interesu.

Janez Portir